Rozenbottelolie | Wondermiddel Voor Je Gezicht En Huid! (2024)

Rozenbottelolie | Wondermiddel Voor Je Gezicht En Huid! (1)

Terwijl etherische rozenolie gemaakt wordt van rozenblaadjes, wordt rozenbottelolie gemaakt van de zaadjes in de knoppen die overblijven wanneer de roos uitgebloeid is.

Rozenbottelolie helpt fijne lijntjes vervagen, maar ook littekens en striae kunnen worden voorkomen en verholpen door regelmatig te smeren met rozenbottel olie. Veel dermatologen raden rozenbottelolie aan het de olie wordt zelfs weleens “beter dan botox” genoemd.

Nadat topmodel Miranda Kerr publiekelijk bekend maakte rozenbottelolie te gebruiken in haar beauty routine werd deze olie een ware hype. Ook de visagist van Kate Middleton en Gwyneth Paltrow gaf aan dat zij Rozenbottelolie gebruiken.

De (mogelijke) doeleinden van rozenbottelolie:

1. Huidveroudering
2. Pigmentvlekken
3. Couperose en psoriasis
4. Littekens en striae
5. Immuunsysteem

Weten welk merk en product wij aanraden?

Huidveroudering tegengaan met rozenbottelolie

Rozenbottelolie wordt al generaties lang gebruikt om huidveroudering tegen te gaan. Rozenbottelolie trekt tot diep in de huid in, hydrateert de huid en gaat veroudering tegen. Naast essentiële vetzuren bevat deze olie beta-caroteen, vitamine E en trans-retinolzuur.

De olie maakt je huid glad, verkleind de poriën, maakt elastisch en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Wanneer we ouder worden vertraagt de productie van collageen. Rozenbottelolie bevordert de celvernieuwing en stimuleert de productie van collageen. De olie bevat dus veel ingrediënten die stuk voor stuk een positieve werking hebben op je huid. De olie voelt prettig aan en laat geen vettige laag achter.

De olie zou de olie ook goed werken als je last hebt van donkere kringen en/of wallen onder je ogen.

Gezichtsolie – Breng een paar druppels rozenbottelolie aan op kraaienpootjes of andere plekjes die extra zorg nodig hebben. Of meng een paar druppels rozenbottelolie met jojoba olie, eveneens een geweldige olie voor je huid. Wrijf het mengsel warm tussen je vingers en masseer het in op je gezicht.

Pigmentvlekken verminderen met rozenbottelolie

Een veel voorkomend probleem bij vrouwen zijn pigmentvlekken. Deze vlekken staan ook wel bekend als ouderdomsvlekken, melasma en zonnevlekken. Bij een verstoring van het aanmaken van pigmentcellen en melanine kunnen pigmentvlekken ontstaan.

Uit onderzoek is gebleken dat rozenbottelolie ervoor kan zorgen dat de vlekken worden gemaskeerd, of bijna geheel verdwijnen. Dit komt vooral door de combinatie van de vitamine C en vitamine E die in rozenbottelolie te vinden zijn.

Aanbrengen – Breng een druppel rozenbottelolie aan op de pigmentvlek(ken) voordat je gaat slapen en laat het de hele nacht intrekken.

Couperose, rosacea en psoriasis klachten verminderen met rozenbottelolie

Couperose is de aanwezigheid van meestal talrijke uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes in het gezicht. Bij rosacea zien we deze adertjes ook, maar ook bultjes en zwellingen.

Psoriasis wordt gekenmerkt door rode plekken die bedekt zijn met dikke schubachtige schilfers. Hoewel alledrie de aandoeningen veel voorkomen en niet ernstig zijn, is het toch ontzetten vervelend. Ze kunnen een grote invloed hebben op je zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Rozenbottelolie is een veelgebruikt, alternatief middel bij deze aandoeningen. Hoewel rozenbottelolie deze vervelende aandoeningen niet kan genezen, kan het wellicht wel de klachten helpen verminderen. Doordat de olie boordevol vitamine E, vitamine C en bèta-caroteen zit, maakt het de huid steviger en bevorderd het de celvernieuwing.

De positieve effecten van rozenbottelolie op aandoeningen als couperose, rosacea en psoriasis is niet wetenschappelijk bewezen. Toch geven veel mensen aan enorm veel baat bij deze olie te hebben, vooral na langer gebruik van de olie.

Gezichtsolie – Je kunt een paar druppels rozenbottelolie rechtstreeks aanbrengen op je huid. Of meng de rozenbottelolie met avocado olie, die ook een positief effect geeft op huidproblemen. Breng voordat je gaat slapen een dun laagje van dit mengsel aan op je gezicht. Test wel altijd een klein stukje huid om te controleren of je geen allergische reactie krijgt.

Rozenbottelolie | Wondermiddel Voor Je Gezicht En Huid! (2)

Littekens en striae verminderen met rozenbottelolie

De essentiële vetzuren in rozenbottelolie kunnen helpen bij het verminderen van littekens en striae doordat ze celvernieuwing bevorderen. Ook kan rozenbottelolie helpen bij het voorkomen van straie en zwangerschapsstriemen, doordat het de huid diep hydrateert en elastisch maakt.

Massagebalsem –Meng een paar druppels rozenbottelolie met jojoba olie, deze laatstgenoemde olie heeft ook een zeer positieve werking bij het voorkomen en verminderen van littekens en striae.

Weten welk merk en product wij aanraden?

Immuunsysteem versterken met rozenbottelolie

Rozenbottelolie is een krachtige bron van vitamine C, die infecties helpen te bestrijden en je immuunsysteem versterkt. Daarnaast stimuleert rozenbottelolie de bijnier en daarmee ook de productie van hormonen die belangrijk zijn voor het lichaam.
Vitamine C is ook verantwoordelijk voor de productie van collageen in het lichaam, wat een belangrijk element is in de structuur van botten en spieren. Vitamine C helpt ook bij de juiste opname van ijzer dat rode bloedcellen produceert.

Innemen – Om het immuunsysteem te versterken kun je rozenbottel toevoegen aan je dieet. Let er bij inwendig gebruik van rozenbottelolie op dat het 100% biologische rozenbottelolie is. Daarnaast is niet alle rozenbottelolie geschikt voor inwendig gebruik. Lees je daarom goed in op het merk en kijk op de verpakking of de olie geschikt is voor inwendig gebruik.

Neem ook niet zomaar rozenbottelolie in als je een medische aandoening hebt of medicijnen slikt. Raadpleeg dan altijd eerst een arts.

Bijwerkingen van rozenbottelolie

Huid – Rozenbottelolie kan in sommige gevallen een allergische reactie op de huid geven.

Hart – In enkele gevallen kan rozenbottelolie zorgen voor een versnelde hartslag.

Kinderen en zwangere vrouwen – Er is niet genoeg informatie over de veiligheid van het gebruik van rozenbottelolie voor kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Wees daarom voorzichtig.

Diabetes en nierstenen – In rozenbottelolie zit veel vitamine C, die invloed kan hebben op diabetes en nierstenen. Heb je deze aandoeningen? Overleg dan eerst met je dokter alvorens je rozenbottelolie gaat gebruiken.

Operatie – Het is raadzaam dat wanneer je een operatie moet ondergaan, je 2 weken van tevoren stopt met het gebruik van rozenbottelolie.

Rozenbottelolie is een olie die klachten van aandoeningen kan verminderen, maar het is geen geneesmiddel. Ga daarom met (ernstige) klachten altijd naar de dokter.

Meer over rozenbottelolie

Rozenbottelolie wordt geoogst uit de zaden van rozenstruiken die voornamelijk in Chili worden geteeld. De pitjes van de rozenbottel worden door middel van koude persing tot een olie verwerkt.

De olie heeft een roodoranje kleur en een kenmerkende eigen smaak en geur. Het zit vol met vitamines, antioxidanten en essentiële vetzuren waarvan bekend is dat ze donkere vlekken corrigeren en droge, jeukende huid hydrateren. Ook staat rozenbottelolie er bekend om littekens, fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Rozenbottelolie beschermt de huid en verhoogt de celvernieuwing omdat het bèta-caroteen, vitamine C en vitamine E bevat, allemaal antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen. De olie heeft helende eigenschappen doordat het bomvol essentiële vetzuren zit.

Rozenbottels werden als natuurlijke remedie gebruikt door de oude Egyptenaren, Maya’s en Native Americans allemaal vanwege de genezende eigenschappen van de olie.

Weten welk merk en product wij aanraden?

* DoeMaarNatuurlijk.nl doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet dienen voor het stellen van een eigen diagnose. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient zeker niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts.

**Al onze artikelen zijn geschreven aan de hand van opgezochte feiten, de publicaties van aroma specialisten, homeopatische artsen en wetenschappelijke onderzoeken.

Bronnen:

https://draxe.com/rosehip-oil/

www.aromalifestyle.nl/grondstoffen/basis-olien-boters-en-waxen/plantaardige-olie/rozenbottel-olie/

https://www.healthline.com/health/rosehip-oil-benefits#vitamins

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/117387-de-geneeskracht-van-rozenbottelolie.html

https://www.huffpost.com/entry/rosehip-seed-oil-benefits_n_3375871

Rozenbottelolie | Wondermiddel Voor Je Gezicht En Huid! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated:

Views: 5657

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.