Rozenbottel Olie voor Gezicht: Anti-Aging, acne, donkere kringen, en Meer · allhealth.pro - Medische informatie en gezondheidsadviezen u kunt vertrouwen. (2024)

Rozenbottelolie is ook bekend als rozenbottels zaadolie. Het is afgeleid van de rosa canina rozenstruik, dat gekweekt meestal in Chili.

In tegenstelling tot rozenolie, die wordt gewonnen uit rozenblaadjes, is rozenbottel olie geperst uit de vruchten en zaden van de roos plant.

Gewaardeerde sinds de oudheid voor zijn waardevolle heilzame werking wordt rozenbottelolie geladen met huid voedende vitaminen en essentiële vetzuren. Ook bevat fenolen die weergegeven zijn antivirale, antibacteriële en antischimmel eigenschappen. Rozenbottel olie wordt vaak gebruikt als een vervoerder olie voor essentiële oliën die te intens om direct op uw huid te zetten zijn.

Blijf lezen voor meer informatie over hoe rozenbottelolie je huid kan profiteren, en hoe u deze toe te voegen aan uw huidverzorging routine te leren.

Hydratatie is essentieel voor een zachte, soepele huid. Gebrek aan hydratatie kan een probleem tijdens extreme weersomstandigheden zijn, of als de huid leeftijden.

Rozenbottelolie bevat een schat aan essentiële vetzuren, zoals linolzuur en linoleenzuur. Vetzuren helpen om celwanden sterk te houden, zodat ze geen water verliezen.

De vele vetzuren in rozenbottelolie maken het een uitstekende optie voor het hydrateren van droge, jeukende huid. De huid absorbeert ook makkelijk de olie, waardoor de anti-oxidanten tot diep reizen in lagen van de huid.

Vochtinbrengende helpt sluis in de natuurlijke hydratatie van de huid en toegevoegde oliën .

Een met behulp van rozenbottel poeder suggereert dat rozenbottels bieden verschillende anti-aging eigenschappen, zoals de mogelijkheid om de huid gehydrateerd te houden. Onderzoekers ontdekten dat de deelnemers die rozenbottel poeder nam mondeling ervaren merkbare verbeteringen in de totale vochtgehalte van de huid.

U kunt ook de volgende voordelen ontvangen door het toepassen van rozenbottelolie lokaal. Rozenbottelolie een droog of niet vettig, olie. Dit maakt het een grote natuurlijke moisturizer voor alle huidtypes.

Natuurlijke peeling met rozenbottels olie kan helpen verminderen saaiheid en laat je met gloeiende, levendige huid.

Dat komt omdat rozenbottel olie is rijk aan vitamine A en C. Vitamine A, of retinol, stimuleert celvernieuwing. Vitamine C helpt ook bij het herstel van de cellen, het stimuleren van de algehele uitstraling.

Collageen is de bouwsteen van de huid. Het is van essentieel belang voor de huid elasticiteit en stevigheid. Je lichaam maakt van nature minder collageen als je ouder wordt.

Rozenbottel olie is rijk aan vitaminen A en C, die noodzakelijk is voor de productie van collageen. Rozenbottel ook tot het ontstaan van MMP-1, een enzym dat collageen in het lichaam te remmen.

Onderzoek ondersteunt deze voordelen, ook. In één , vonden de onderzoekers dat de deelnemers die rozenbottel poeder nam mondeling kende een merkbare toename van de elasticiteit van de huid.

Rozenbottel is rijk aan polyfenolen en anthocyaan, die kunnen helpen verminderen ontstekingen . Het bevat ook vitamine E, een antioxidant bekend om zijn anti-inflammatoire effecten.

Met dit in het achterhoofd, kan rozenbottelolie helpen kalm irritatie als gevolg van:

 • rosacea
 • psoriasis
 • eczeem
 • dermatitis

Cumulatieve schade als gevolg van een levensduur van blootstelling aan de zon speelt een belangrijke rol in de vroegtijdige veroudering. UV-blootstelling kunnen ook interfereren met het vermogen van het lichaam om collageen te produceren.

Rozenbottelolie antioxidanten zoals vitamine A, C en E. Deze vitamines bleken synergistisch bestrijding zichtbare beschadiging door de zon. Zij kunnen ook helpen photoaging voorkomen.

Met dit in het achterhoofd, kan rozenbottelolie worden gebruikt om de negatieve effecten van UV-straling te verminderen. Maar het mag niet worden gebruikt in plaats van zonnebrandcrème. Praat met uw arts of dermatoloog over hoe je veilig zowel kunt gebruiken in uw huidverzorging routine.

Hyperpigmentatie treedt op wanneer ze overtollige melanine vormt donkere vlekken of vlekken op de huid. Dit kan het gevolg zijn van een aantal factoren, waaronder:

 • blootstelling aan de zon
 • hormonale veranderingen, zoals bij zwangerschap of menopauze
 • bepaalde medicijnen, waaronder de pil en chemotherapie drugs

Rozenbottel olie is rijk aan vitamine A. Vitamine A is opgebouwd uit verschillende voedingsverbindingen, zoals retinoïden. Retinoïden staan ​​bekend om hun vermogen om hyperpigmentatie en andere zichtbare tekenen van veroudering bij regelmatig gebruik te verminderen.

Rozenbottel olie bevat ook zowel lycopeen en beta-caroteen. Deze ingrediënten zijn -huid lichter eigenschappen, waardoor ze nietje ingrediënten in vele die de huid lichter producten.

Uit dierproeven blijkt dat rozenbottel extract bevat , en kunnen verder onderzoek rechtvaardigen voor het gebruik ervan op mensen.

Rozenbottel olie is rijk aan essentiële vetzuren en antioxidanten, die integraal weefsels en celregeneratie in de huid. Het is geen wonder dat de olie wordt al lang gebruikt als een folk remedie voor wondgenezing, evenals de vermindering van littekens en fijne lijntjes.

Eén op rozenbottel poeder toonden een significante vermindering van de verschijning van fijne lijntjes rond de ogen, ook wel bekend als kraaienpootjes, na acht weken van de behandeling. Deelnemers aan deze studie verteerde het poeder mondeling.

In een aparte 2015 studie , de deelnemers met post-operatieve littekens behandelden hun incisie twee keer per dag met actuele rozenbottelolie. Na 12 weken gebruik, de groep met behulp van rozenbottelolie ervaren significante verbeteringen in litteken kleur en ontsteking in vergelijking met de groep die niet een lokale behandeling.

Rozenbottel olie is rijk aan antioxidanten en meervoudig onverzadigde vetzuren, zoals linolzuur, die noodzakelijk voor het voorkomen van de afbraak van celmembranen in de huid. Sterke, gezonde cellen als barrière voor bacteriën voorkomen invasie van de huid, wat kan leiden tot uitbarstingen en infecties.

In zowel dierlijke en menselijke studies, rozenbottel poeder om de sterkte en de levensduur van de huidcellen te versterken. Rozenbottelpoeder was de productie van MMP-1, een enzym dat celstructuren zoals collageen verminderen.

Rozenbottelolie is een droge olie die gemakkelijk geabsorbeerd door de huid.

Hoewel het over het algemeen veilig voor alle huidtypes, moet u een patch-test uit te voeren voordat u uw eerste gebruik. Dit zal ervoor zorgen dat je niet allergisch bent voor de olie.

Om dit te doen:

 1. breng een kleine hoeveelheid rozenbottelolie aan je onderarm of pols
 2. bestrijken het behandelde gebied met een pleister of gaasje
 3. na 24 uur, controleer dan het gebied voor tekenen van irritatie
 4. als de huid jeukende of ontstoken, moet je rozenbottelolie niet gebruiken (zie uw arts als de irritatie aanhoudt)
 5. Als de huid geen tekenen van irritatie vertoont, moet het veilig om elders te gebruiken

Zodra u een patch-test hebt gedaan, kun je rozenbottelolie gelden tot twee keer per dag. De olie kan worden gebruikt op zijn eigen, of u kunt een paar druppels toe te voegen aan een andere vervoerder olie of uw favoriete moisturizer.

Rozenbottel olie kan snel ranzig. Om u te helpen uit te breiden zijn houdbaarheid, bewaar de olie in een koele, donkere plaats. U kunt ook opslaan in de koelkast.

Hoewel het iets duurder, koudgeperste, is dat de biologische rozenbottelolie aanbevolen voor de zuiverheid en de beste resultaten.

Populaire keuzes zijn:

Rozenbottel olie is over het algemeen veilig voor alle huidtypes, maar allergische reactie is niet ongebruikelijk. Voordat u rozenbottelolie voor de eerste keer, moet u een patch-test uit te voeren om ervoor te zorgen dat je huid kan de olie verdragen.

Raadpleeg uw arts als je begint te ervaren:

 • rode, jeukende huid
 • jeukende waterige ogen
 • kriebelige keel
 • misselijkheid
 • braken

Anafylaxie kan in ernstige gevallen van allergische reactie. Roep onmiddellijk medische hulp als je begint te ervaren:

 • ademhalingsproblemen
 • piepende ademhaling
 • gezwollen mond, keel of gezicht
 • hoge hartslag
 • buikpijn

Rozenbottel olie heeft een lange geschiedenis als een therapeutisch middel en beauty product. Het is vol vitaminen, antioxidanten en essentiële vetzuren die alle worden gewaardeerd om hun vermogen om de huid te voeden.

Wetenschappelijke studies tonen belofte rozenbottelolie maken het een intrigerende optie voor iedereen die op zoek om de zichtbare tekenen van veroudering, opruimen littekens te verminderen, of op andere wijze verbeteren van hun dagelijkse huidverzorging. Niet alleen is het redelijk betaalbaar en makkelijk te gebruiken, wordt het beschouwd als algemeen veilig voor alle huidtypes.

Rozenbottel Olie voor Gezicht: Anti-Aging, acne, donkere kringen, en Meer · allhealth.pro - Medische informatie en gezondheidsadviezen u kunt vertrouwen. (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated:

Views: 5693

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.