6x de beste rozenbottel olie uit de beautywereld (2024)

Gezichtsolie is zo'n blijvertje in de wereld van beauty! Die droge huid, pigmentvlekken en acne? Poef! Als sneeuw voor de zon verdwijnen ze, wanneer je de juiste olie gebruikt. Benieuwd hoe ook jij van die voordelen kunt genieten? Dit moet je weten over de nieuwe hype: rosehip oil!

Wat is rozenbottel olie a.k.a rosehip olie?

Rosehip Oil, oftewel rozenbottelolie, is als een verborgen schat voor je huid. Het wordt gewonnen uit de zaden van wilde rozen en zit bomvol met geweldige dingen zoals omega-3- en omega-6-vetzuren, samen met die krachtige vitamines A en C. Deze olie is als een multitasker voor je huid! Het werkt wonderen voor fijne lijntjes, het maakt je huidtextuur mooier en geeft die stralende uitstraling waar we allemaal naar verlangen. Mensen gebruiken het ook om littekens te verminderen, striae te behandelen en zelfs bij huidproblemen zoals eczeem en acne. Het is gewoon een alles-in-één huidverzorgingsheld verpakt in een flesje! Dus als je op zoek bent naar een natuurlijke boost voor je huid, dan is dit zeker iets om uit te proberen.

Hoe vaak gebruik je deze rozenbottel olie?

Voor de meesten werkt het goed om rozenbottelolie dagelijks te gebruiken in je skin care routine. Je kunt het ‘s ochtends of ‘s avonds aanbrengen, afhankelijk van jouw voorkeur. Als je nieuw bent met rozenbottelolie, start dan met een kleine hoeveelheid om te zien hoe je huid reageert. Sommigen gebruiken het liever ‘s nachts omdat de huid ‘s nachts beter de voedingsstoffen kan opnemen en herstellen.

Onthoud dat elke huid anders is, mensen met een gevoelige huid kunnen het niet elke dag gebruiken, terwijl anderen er dagelijks van kunnen profiteren. Let op hoe je huid reageert en pas je gebruik daarop aan. Te veel olie kan soms de poriën verstoppen, dus begin rustig en kijk hoe je huid erop reageert voordat je meer gaat gebruiken.

1. Holland and Barret Oleus Rozenbottelolie

Oleus rozenbottelolie is een volledig natuurlijke, lichte olie boordevol essentiële vetzuren en retinolzuur, een natuurlijke vorm van vitamine A. Deze olie staat bekend om te helpen bij littekens, pigmentvlekken en striae. Je kunt deze olie gemakkelijk gebruiken door twee tot drie druppels op je gezicht of hals aan te brengen en zachtjes in te masseren. Wat uniek is aan de producten van Oleus, is dat ze niet alleen op zichzelf kunnen worden gebruikt, maar ook met elkaar kunnen worden gecombineerd. Zo kun je jouw persoonlijke mix creëren die perfect past bij jouw behoeften.

Helpt tegen: littekens & striae

Gebruik: dagelijks

2. Natural Heroes Rozenbottelolie (biologisch & koudgeperst)

Breng de betoverende rozenbottel olie aan op je schone huid zodat deze goed kan worden opgenomen. Masseer enkele druppels liefdevol in je huid totdat de olie volledig wordt opgenomen. Vanwege zijn levendige oranje-rode kleur is deze olie perfect als nachtelijke verwennerij. Wil je deze betoverende olie overdag gebruiken? Mix het dan met een basisolie voor een subtiele glans. De rozenbottel olie strekt zich uit tot je hele lichaam en het is een prachtig ingrediënt om te experimenteren in een gezichtsserum. Laat de magie ook doordringen in je haar: breng de olie aan als een betoverend haarmasker. Laat het gedurende 30 minuten zijn werk doen en spoel het vervolgens uit, waarna je je normale shampoo en conditioner gebruikt.

Helpt tegen: littekens en onzuiverheden

Gebruik: dagelijks (1 keer per week als je het voor je haar gebruikt)

3. Etos Rozenbottelolie

Etos heeft een wondermiddel gecreëerd: deze verzorgende gezichtsolie bestaat voor 98% uit biologische rozenbottelolie. Dit juweeltje is niet alleen een zegen voor je huid, maar ook een stap richting een optimale huidverzorging. De olie geeft je huid een zachte, soepele textuur, vooral op koude dagen. Bovendien is het vrij van parfum, microplastics en past het binnen het spectrum van Clean Beauty, perfect voor degenen die bewust met hun huidverzorging omgaan.Je kunt deze olie na je serum gebruiken en vóór je moisturizer. Het is zo’n fijne olie dat het zelfs je moisturizer kan vervangen, als je dat zou willen. De olie zit vol met goede vetzuren die je huid helpen om zichzelf te vernieuwen. Het is echt een essentieel onderdeel van je dagelijkse verzorging!

Helpt tegen: striae & eczeem

Gebruik: 1 of 2 keer per week

4. Wishful Get Even gezichtsolie

Get Even Rose Oil is een krachtige mix van Rozenbottel- en Damascusroosolie, samen met 13 andere oliën waar je huid dol op is! Deze blend maakt je huid zichtbaar egaler, helderder en gladder. Dit is niet zomaar een olie, het is een gamechanger voor je huid! Deze 15 oliën zijn zorgvuldig gekozen omdat ze allemaal geweldige voordelen hebben voor de huid. Het wordt ook wel de ‘magische olie’ genoemd. Het is geweldig voor alle huidtypes en geeft je een gezonde bloes, een stralende en gladde huid.

Damascusroos staat bekend om zijn kalmerende en verhelderende eigenschappen, terwijl Rozenbottelolie helpt bij het verminderen van donkere vlekken en fijne lijntjes. Andere oliën, zoals wortelzaadolie, baobab zaadolie en nog veel meer, zorgen voor een geweldige verzorging en verjonging van je huid.

Helpt tegen: littekens

Gebruik: dagelijks

5. Lyko Camilla Pihl Cosmetics Skin

Skin Camilla Pihl Beauty Moisture Boost Rosehip Facial Oil geeft dagelijkse hydratatie aan je huid en zorgt voor een jeugdige gloed en een egale huid. De olie wordt snel opgenomen om voeding te geven, de elasticiteit te verbeteren, poriën te verfijnen en de huid op te fleuren. Deze formule heeft een combinatie van ontstekingsremmende en verjongende eigenschappen. Deze olie staat bekend om het verminderen van littekens, acne en zonneschade, terwijl het fijne lijntjes helpt verminderen. Samen met voedende oliën zoals amandelolie en hydraterende arganolie, die rijk zijn aan antioxidanten en vitaminen A, C en E, laat de olie je huid stralen.

Verwarm enkele druppels in je handpalm en dep ze voorzichtig op een gereinigd gezicht en decolleté. Het kan op zichzelf worden gebruikt of in combinatie met je gebruikelijke moisturizer.

Helpt tegen:acne

Gebruik: dagelijks

6. Lyko Revox Just B77

Revox Bio Rosehip Oil is een held in het verminderen van zichtbare littekens, donkere vlekken en hyperpigmentatie. Deze multitasker houdt je huid gehydrateerd, verlicht jeuk en droogheid, terwijl het zorgt voor een natuurlijke, zijdezachte glans. De krachtige rozenbottelzaadolie, afkomstig van de rosa canina-struiken, beschermt je huid tegen externe stressfactoren. Deze lichte, niet-comedogene olie (wat mee-eters tegen gaat) wordt snel opgenomen en helpt de talgproductie in balans te houden.

Helpt tegen: littekens

Gebruik: dagelijks

6x de beste rozenbottel olie uit de beautywereld (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 5649

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.